Naujienos

Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos duomenimis, beveik trečdalis viso pasaulyje pagaminto maisto prarandama ar išmetama. Maistas atliekomis virsta tiek išsivysčiusiose, tiek ir besivystančiose šalyse. Kasmet maisto atliekos pasaulyje sudaro 1,6 mlrd. tonų. Europos Sąjungoje – 88 mln. tonų. Preliminariais skaičiavimais, kiekvienas ES gyventojas kasmet išmeta apie 173 kg maisto, o Lietuvos namų ūkiai išmeta 54 000 tonų maisto, o vidutinis namų ūkis – 132 kg maisto.

Pastebėjus, kad Vilniaus Žaliakalnio darželyje-mokykloje išmetama daug maisto I-IV klasių pusryčių, pietų ir vakarienės metu, nuspręsta atlikti tyrimą, kuriuo siekiama sužinoti vaikų mėgstamiausius patiekalus ir kitus pageidavimus, tam kad nuo 2021-2022 mokslo metų pakeisti mokyklos valgiaraščius ir maisto teikimo būdą, kas skatins maisto švaistymo mažinimą.

Su išsamiais tyrimo duomenimis galite susipažinti čia.